Er zijn diverse soorten nagels die gezet kunnen worden, zowel op handen en/ of voeten. Ik zelf zet gel en acryl nagels, normaal of French manicure. Het is de laatste tijd een enorme trend om ook op je teennagels French manicure te laten zetten. Het staat erg verzorgd en je maakt zeker goede sier met je blote voeten in een open schoentje.

 

Acrylnagels behoort tot één van de de meest gebruikte systemen voor kunstnagels samen met de gelnagels. Acryl bestaat uit een poeder dat wordt vermengd met een vloeistof. Je krijgt dan een substantie die met een penseel op de nagel wordt gebracht in de vorm van een bol. Met de penseel wordt vervolgens een nagel 'geboetseerd'. De acrylnagel wordt hard op de nagel en droogt dus aan de buitenlucht zonder verdere hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een uv- lamp. Acrylpoeder heb je in allerlei kleuren en je kunt dan ook je fantasie loslaten op het boetseren in kleur op de nagel.


Gelnagels worden gemaakt met een doorzichtige vloeibare gel. Ook bij gelnagels wordt gewerkt met een penseel. Om de gel van vloeibaar naar hard over te laten gaan moet de gelnagel uitharden in een zogenaamde uv- lamp. Dit is volkomen pijnloos!!! De gelnagel heeft dit uv- licht nodig anders blijft de gel nl. vloeibaar. Ook gelnagels kunnen gemaakt worden met een witte rand, de zogenaamde 'French manicure'. Het verschil tussen gel- en acrylnagels is dat gelnagels zachter zijn dan acrylnagels, waardoor gelnagels soepeler zijn. Ze zijn echter niet zo zacht dat je ze makkelijk breekt, ze zijn iets flexibeler. Ook bij gel is het mogelijk om met heel veel kleuren te werken.


Naast het zetten van kunstnagels verzorg ik ook de natuurlijke nagel met een manicure, het reinigen van de natuurlijke nagel en nagelriemen, vijlen en eventueel lakken. Ook de voeten moeten hierbij niet vergeten worden. Ze dragen ons het hele leven door maar vaak is er maar weinig aandacht voor onze 'onderdanen' en ze verdienen juist zoveel meer. In mijn werk als doktersassistente heb ik de afgelopen jaren heel wat voeten gezien die een goede verzorging hadden kunnen gebruiken . Een goede pedicurebehandeling met een ontspannen voetmassage met olie en het reinigen en verzorgen van de teennagels behoort in mijn salon dan ook tot de vele mogelijkheden.

 

U kunt kiezen voor een behandeling van de handen en voeten samen of voor één van beiden. Ook is het mogelijk om voor een mooie gellak te kiezen waarbij de nagel beschermd wordt voor invloeden van buitenaf zoals vocht. De gellak blijft op de handen ongeveer 3 weken zitten en op de teennagels zelfs tot 8 weken. Een verzorgde glanzende nagel op hand en voet is een lust voor het oog en voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten. Belt u eens voor de vele mogelijkheden, ik adviseer u graag. Ook is het mogelijk om bovenstaande diensten bij u thuis te verzorgen. Mocht het voor u moeilijk zijn om bij mij in de salon te komen dan kom ik graag bij u aan huis!!